top of page

Σύντομο Βιογραφικό Ξόμαλη Θεοδώρου

Θεόδωρος Ξόμαλης  Συνταγματάρχης του Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων

Γεννήθηκε: Στη Βιτάστα (Κρηνίδα Σερρών).

Φοίτησε: Στο Δημοτικό Σχολείο Βιτάστας Σερρών. Στο Γυμνάσιο Αρρένων Δράμας. Στο Λύκειο Πρώτης Σερρών. Στη Σχολή Διοικητικών Πολεμικής Αεροπορίας/Σ.Υ.Δ./ειδικότητα πληροφοριών (INTELLIGENCE). Στη Σχολή Ικάρων/ΣΕΑΓ. Στο σεμινάριο RADAR PREDICTION. Στη Σχολή Ερμηνείας Αεροφωτογραφιών/ΜΑΦΚ. Στο Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου Αίμου. Στο σεμινάριο Αξκών Πυρασφάλειας. Στη Σχολή Τεχνικών Εφαρμογών (Η/Υ) και στη Σχολή Ανακριτών Αιχμαλώτων Πολέμου/Σχολή Πεζικού Χαλκίδας.

 

Το 1977 εισήχθη κατόπιν διαγωνισμού στο Δικαστικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων και υπηρέτησε στο Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία. Συγκεκριμένα υπηρέτησε: Στην 110 Πτέρυγα Μάχης (Α/Δ Λάρισας). Στην 112 Πτέρυγα Μάχης (Α/Δ Ελευσίνας). Στην 113 Πτέρυγα Μάχης (Α/Δ Σέδες). Στην 114 Πτέρυγα Μάχης (Α/Δ Τανάγρας). Στο Α/Δ Τατοϊου. Στο Στρατοδικείο Ξάνθης. Στο Γραφείο Δικαστικού της ΧΙ Μεραρχίας Πεζικού. Στην Εισαγγελία του Στρατοδικείου Καβάλας. Στην Εισαγγελία του Στρατοδικείου Θεσ/νίκης. Στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά. Στην Εισαγγελία του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου και στο Αεροδικείο Αθηνών, ενώ μετά την προαγωγή του στο βαθμό του Συνταγματάρχη επελέγη ως Γραμματεύς της Ολομέλειας των Δικαστών της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου που συγκροτείται από Αρεοπαγίτες και Αναθεωρητές.   

 

Διακρίσεις: Τιμήθηκε: Με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ΄ Τάξεως. Με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β΄ Τάξεως. Με τη Διαμνημόνευση Πολυετούς Υπηρεσίας Γ΄ Τάξεως. Με το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικα. Με το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής. Με το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα και με το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής.

 

Συγγραφικό του έργο: Έγραψε τα βιβλία: «Μαρτυρίες Ηρώων Ανατολικής Μακεδονίας 1940-1944», «Λαογραφία ¨Βιτάστας Σερρών¨», τα δοκίμια «Άγιος Χριστόφορος» και «Ένοχοι Θανατικής Καταδίκης του Χριστού», τις διαλέξεις «Χαρακτήρας των Τούρκων» και «Βουλγαρική Κατοχή», την έρευνα για την πραγματική ημερομηνία πυρπόλησης της Μονής Εικοσιφοίνισσας Παγγαίου Όρους με τίτλο «Ιστορικές Πράξεις» και τη μελέτη για τις συνθήκες θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τις αρχαιότητες της περιοχής του Δήμου Αμφίπολης με τίτλο "Μέγας Αλέξανδρος - Ο ηγεμόνας των Ελλήνων".

 

Το μεγαλύτερο πιστεύω του: Το 1993 ανεγράφη στο βιβλίο του «Μαρτυρίες Ηρώων»:

¨ Το Παμμέγιστο Πιστεύω μου είναι η Παναγία Εικοσιφοίνισσα, η οικογένειά μου και η Μακεδονία ¨.

 

Ηλεκτρ. Δνση Επικοινωνίας

Ξόμαλης Θεόδωρος
theodorosx@yahoo.gr
bottom of page